Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Test, godkjenning og patent

SINTEF

Produktet er testet av SINTEF Energiforskning. Det ble gjennomført to måleserier med samme mengde ilagt ved og med samme trekkinnstilling. De utførte målingene viser at bruk av Kråkelurer´n øker varmeuttaket fra røykgassen i røykrøret mellom pipe og ildsted sett i forhold til tilsvarende ildsted uten bruk av Kråkelurer´n. I forhold til konvensjonelle røykrør vil Kråkelurer´n øke den konvektive varmeovergangen og transport av oppvarmet luft i rommet/boligen.

Dette vil føre til at vedforbruket reduseres ved færre vedilegg og at boligen oppnår en raskere og jevnere temperatur sammenlignet med et ildsted uten Kråkelurer´n. Maksimal effekt levert av Kråkelurer´n er under disse målingene beregnet til 3,5 kW i form av varm luft. Effekten til vifta under forsøkene var på 30W. Uttatt effekt ved denne testen tilsvarer 116 ganger mer energi enn det vifta brukte.

Videre vil lufttilførsel via Kråkelurer´n i stedet for gjennom ventiler, typisk over vinduer, også gi redusert strømforbruk til oppvarming ved at kaldras over termostatstyrte panelovner reduseres. Bruk av Kråkelurer´n vil dermed også kunne påvirke vanlige fyringsmønstre.

PATENT

Kråkelurer´n er patentert i Norge, Europa, USA og Canada. Kråkelurer'n er også varemerke og logobeskyttet. I tillegg til dette er den også rettsbeskyttet av markedsføringsloven.

bilde

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn